KULturstien ved Berre

Gå en runde på KULturstien i Namdalseid! Her er det en fin rundte å gå fra skolen, via Berre, og tilbake til skolen. Det er to gapahuker på turen. Den ene på Skaret (som er en avstikker) og den andre ligger ovenfor skolen i "skileikbakken".

Søndag 1. november 2020 arrangerte Namdalseid frivilligsentral lavterskeltur på denne runden. Vi startet på skolen, gikk opp til Skaret og over Skarberget. Deretter via Berre og kavlvegen før vi kom tilbake til Skaret. Vi avsluttet med kaffe og matpakke i gapahuken på Skaret. Dette er en liten avstikker fra stien. 

Vi gikk i rolig tempo brukte 2 timer på runden som er 4 km lang. Det var et par bergknauser som var litt bratte å komme over, men alle klarte det. Vi gikk i den retningen for å gå disse bergknausene oppover i stedet for nedover. Men som noen i gruppa fant ut, så var det ikke motbakker, men oppturer! :-) 

For å gå turen vil vi gi denne turbeskrivelsen:

KULturstien er merket med hvite treklosser som henger i trærne. I tillegg er det stolper langs stien som både viser vei og har faktainformasjon om kulturminner, plante- og dyreliv, jord- og skogbruk.

Fra skolen går stien forbi gapahuken ved "skileikbakken" og vi ser etterhvert gapahuken på Skaret.


Når du har gått den første bakken mot Skaret så deler stien seg. Hvis du går rett frem så kommer du til gapahuken på Skaret. Men hold til venstre og gå oppover så kommer du inn på denne runden rundt Berre.

Stien deler seg igjen, og det er da vi anbefaler å holde til høyre. Det er for at de to bergstrekningene kan være best å gå i oppoverbakke. 

Stien er tråkket opp, men er du i tvil så se etter de hvite klossene som henger i trærne. 

Oppe på Skarberget er det flott utsikt!

Når du kommer ned fra Skarberget så går stien mot Berre. Da går du i åkerkanten og inn på alléen som går opp mot gårdene. Sving til venstre og gå på nedsiden av fjøset på Berre. 

Følg traktorveien et stykke til du kommer til et kryss som viser vei inn på kavlveien.

Så gjelder det å følge med på "krysset" for å komme tilbake til Skaret. Der stien på myra deler seg kan du gå rett frem å komme til Bjørg. Men for å komme tilbake til utgangspunktet på skolen så må du gå til venstre i dette "krysset". 

Da blir det opptur gjennom skogen, og når du kommer til toppen så er du straks tilbake der stien delte seg i to. Der du gikk til høyre i starten skal du nå holde mot høyre nedover. 

Ta gjerne turen innom gapahuken på Skaret for en pust i bakken til slutt. Dette er en avstikker som går til venstre når du er på tur hjem.

Vi har lånt et kartutsnitt fra hjemmesiden til KULturstien som viser stien vi gikk. Les mer om denne runden og hele KULturstien på hjemmesiden deres: http://kul-tursti.no/.

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
7750 Namdalseid

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2020 © Namdalseid frivilligsentral