Turist i egen bygd - "Bygda rundt"

Lørdag 3. oktober var det klart for bilrebusløp på Namdalseid!

Det var stor oppslutning om bilrebusløpet som vi kalte "Bygda rundt".  Siden det var aller første gang vi arrangerte dette så var vi ganske spente! 

Det ble en stor suksess, og over 40 personer deltok fordelt på 12 biler. Her var det både gamle og unge med!

Start var på Coop Marked Namdalseid hvor deltakerne fikk utdelt rebuser i forseglede konvolutter. Sammen med rebusene som fortalte hvor de skulle kjøre var det det også quiz som de kunne løse underveis eller når de kom fra til siste post på Staven Gård.

Lengst nord var posten Museumslageret på Sjøåsen. Her ble de tatt imot av Solfrid Skevik fra kulturminnelaget som viste rundt.

En annen post var Bonhaug hvor Gudny Sverkmo er i startfasen med sitt islandske gårdsbakeri. Her fikk deltakerne smaksprøver og høre om planene rundt gårdsbakeriet.

Carl Andrew Sæther tok imot deltakerne på gården Holstad hvor de er i oppstarten av en gårdsbutikk. Her blir det salg av både kjøtt, ullprodukter m.m.

Lengst sør var posten Elda kirkegård. Her ble deltakerne tatt imot av Gunnhild Røthe som er religionshistoriker. I anledning sin boklansering var hun på hjemlige trakter denne helgen og stilte opp for frivilligsentralen (hun bor i Oslo).

Elda er et kirkested fra middelalderen som rommer en fascinerende bit av norsk religionshistorie. Gunnhild fortalte spesielt om den den gamle steinen i marmor som opprinnelig ble brukt som alterstein i den katolske kirken her.  

Etter denne runden med både historie, kultur og opplevelser så var siste post på Staven gård med kaffe, kaker og underholdning.

Julie Sæther Laupstad hadde popup-konsert i redskapsboden til stor applaus for tilhørerne. Og så avsluttet vi med premiering av quizen.

Les også hva Lokalavisa #fjordtilfjord har skrevet om arrangementet. Trykk her for å gå til artikkelen.

God stemning i redskapsboden når Julie Sæther Laupstad hadde popup-konsert.

Solfrid Skevik ved damask-veven de har på Museumslageret.

Gudny Sverkmo med smaksprøver på tradisjonelt islandsk brød.

Carl Andrew Sæther i gårdsbutikken på Holstad gård.

Gunnhild Røthe ved marmorsteinen på Elda kirkegård.Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
7750 Namdalseid

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2021 © Namdalseid frivilligsentral